EventExhibitionNews

Take a Walk in the Park – Holmegaard Værk

Take a Walk in the Park

Naturen flytter ind på Holmegaard Værk

Fredag 31/7 åbner særudstillingen Take a Walk in the Park på Holmegaard Værk. Her bliver den besøgende ført ind i en have af blomster og planter i to-tre meters højde. En park placeret i Hytte 68 – en af de gamle industrihaller på Holmegaard.

De store værkers sansebombardement af farver står i spændende kontrast til sporene efter den rå industri i det gamle glasværk. Farverne spænder over hele paletten. Det er levende, sanseligt og overdådigt. Man kan ikke undgå at blive opløftet efter en vandring i parken.

Udstilling i nye omgivelser
Udstillingen har tidligere i år været vist på Det Fynske Kunstakademi i Odense, men måtte lukke efter kun tre dage pga. coronaen. Nu får Take a Walk in the Park en ny opblomstring på Holmegaard Værk.

Maria Dubins 15 kunstværker fra 2019 og 2020 er skabt som collage og decoupage-værker i monumental størrelse. En blanding af teknikker og materialer som papir, oliekridt, akvarel, blyant og ægge-tempera.

”Vi er begejstrede for at kunne invitere Maria Dubin ind på Holmegaard Værk. Hendes arbejde med collageteknikkerne og værkernes ekspressive kvaliteter passer smukt til museets fokus på sanselighed og håndværk,” siger faglig leder på Holmegaard Værk, Mette Bielefeldt Bruun.

Maria Dubin er uddannet fra École Nationale Superieure des Beaux Arts i Paris og har i sin karriere været hele verden rundt. Hun har haft store soloudstillinger i bl.a. Tyskland, Sverige, Tunesien, Mexico og USA og har også arbejdet med mosaikker, tæpper og keramik i Tunesien. Men hun har bevaret sin nationale tilknytning og er blandt andet er aktivt medlem af Grafisk Værksted, der også har til huse på det gamle glasværk.

Adgang til udstillingen Take a Walk in the Park løber frem til 30/8 og kræver blot alm. entrébillet, som kan købes her.

Mød kunstneren bag værkerne
I forbindelse med særudstillingen afholdes der en masterclass i collage og decoupage, moderet af kunstneren Maria Dubin selv. Undervejs vil du stifte bekendtskab med forskellige teknikker og remedier, når du under kyndig vejledning af Dubin bliver udfordret og ledt igennem forskellige udtryksformer og processer, mens du skaber dit eget kunstværk.
Masterclass med Maria Dubin finder sted i keramikværkstedet på Holmegaard Værk. 22. august kl. 10.30 – 12.30. Pris: 200 kr.

Køb billet her.

Desuden inviterer Holmegaard Værk til en unik artist talk med den talentfulde kunster, modereret af mag.art Cathrine Lefebvre. Undervejs vil flere af de stærke temaer i Dubins værker blive diskuteret, herunder natur, bæredygtighed og den globale verden samt spørgsmålet om, hvordan inspiration og impulser til nye kunstneriske projekter opstår. Alt sammen pakket ind i en uformel tone, hvor også mere kunstneriske emner som processer, teknikker og uddannelse vil blive berørt.
Artist Talk med Maria Dubin finder sted i foredragssalen på Holmegaard Værk. 28. august kl. 19.30 - 21.00. Pris: 125 kr.